torsdag 5 december 2013

The Fiery Heart - Richelle Mead

Titel: The Fiery Heart
Författare: Richelle Mead
Serie: Bloodlines #4
Antal sidor: 438
Utgivningsår: 2013
Förlag: Razorbill 
Betyg: 5/5

Spoilers från föregående delar förekommer

In The Indigo Spell, Sydney was torn between the Alchemist way of life and what her heart and gut were telling her to do. And in one breathtaking moment that Richelle Mead fans will never forget, she made a decision that shocked even her. . . . But the struggle isn't over for Sydney. As she navigates the aftermath of her life-changing decision, she still finds herself pulled in too many directions at once. Her sister Zoe has arrived, and while Sydney longs to grow closer to her, there's still so much she must keep secret. Working with Marcus has changed the way she views the Alchemists, and Sydney must tread a careful path as she harnesses her profound magical ability to undermine the way of life she was raised to defend. Consumed by passion and vengeance, Sydney struggles to keep her secret life under wraps as the threat of exposure—and re-education—looms larger than ever.

Alla har vi väl de där karaktärerna som vi älskar lite mer än några andra, som vi bryr oss lite mer om. Sydney och Adrian är två sådana karaktärer för mig. När jag öppnade The Fiery Heart var det som att träffa sina bästa kompisar igen när man inte har träffat dem på länge. Jag älskade The Fiery Heart och mycket av det har med Sydney och Adrian att göra.

För varje bok som går i den här serien så smyger sig tankarna på att jag börjar tycka bättre om den än Vampire Academy. Missförstå mig inte, jag fullkomligt älskar fortfarande VA, men det är något med Bloodlines (Sydney och Adrian) som gör att jag älskar den lite, lite mer. Det hände ju betydligt mer i VA, det var ju mycket action där. Handlingen i hela Bloodlines är inte så actionspäckad, men det händer betydligt mer handlingsmässigt nu än vad det gjorde i första boken. Men det gör ingenting att det inte är action, för man vill bara läsa om karaktärerna. Det var dock inte så svårt att lista ut vad som skulle hända på slutet, man satt bara och väntade på att något skulle hända. Allt prat om tatueringarna och det där fattade jag inte allt av, men det kanske bara är jag som är trög?

Och karaktärerna. Herregud vad jag ÄLSKAR Sydney och Adrian. De är två av mina absoluta favoritkaraktärer av alla karaktärer någonsin. Och jag älskar att de är tillsammans i den här boken, för jag älskar dem tillsammans. Sydney bara växer och växer som karaktär, hon är inte alls samma människa som hon var när vi först mötte henne, hon har blivit riktigt kick-ass! Adrian har också växt något enormt. Han är så söt och fin och jag älskade att läsa ur hans perspektiv. Däremot är det så jobbigt att läsa om hur han blir av spirit, man vill bara att han ska må bra. Jag tycker om de flesta andra karaktärerna också, speciellt Eddie och Jill. Och Angeline är så himla rolig, jag skrattade lika mycket varje gång hon gjorde något galet. En som jag däremot tyckte riktigt illa om var Zoe. Vad hemsk hon var! Sydney och Zoes pappa är inte heller en karaktär jag tycker särskilt mycket om.

The Indigo Spell är min favorit av böckerna men The Fiery Heart var riktigt, riktigt bra! Och med det slutet kan jag inte fatta att jag måste vänta ända till sommaren innan Silver Shadows kommer ut, jag vill bara läsa den på en gång!

   


2 kommentarer:

  1. Åh, blev jätte taggad på att läsa The Fiery Heart nu! :D Är rätt säker på att jag kommer få den i julklapp, så yay!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! :D Hoppas att du får den för den var riktigt bra! :)

      Radera