söndag 23 februari 2014

Split Second - Kasie West

Titel: Split Second
Författare: Kasie West
Serie: Pivot Point #2
Antal sidor: 360
Utgivningsår: 2014
Förlag: HarperTeen

Betyg: 5/5

Spoilers från föregående del förekommer

Addie hardly recognizes her life since her parents divorced. Her boyfriend used her. Her best friend betrayed her. She can’t believe this is the future she chose. On top of that, her ability is acting up. She’s always been able to Search the future when presented with a choice. Now she can manipulate and slow down time, too . . . but not without a price. When Addie’s dad invites her to spend her winter break with him, she jumps at the chance to escape into the Norm world of Dallas, Texas. There she meets the handsome and achingly familiar Trevor. He’s a virtual stranger to her, so why does her heart do a funny flip every time she sees him? But after witnessing secrets that were supposed to stay hidden, Trevor quickly seems more suspicious of Addie than interested in her. And she has an inexplicable desire to change that. Meanwhile, her best friend, Laila, has a secret of her own: she can restore Addie’s memories . . . once she learns how. But there are powerful people who don’t want to see this happen. Desperate, Laila tries to manipulate Connor, a brooding bad boy from school—but he seems to be the only boy in the Compound immune to her charms. And the only one who can help her. As Addie and Laila frantically attempt to retrieve the lost memories, Addie must piece together a world she thought she knew before she loses the love she nearly forgot . . . and a future that could change everything.

Jag är så glad att jag valde att köpa och läsa Pivot Point, det är helt klart en av de bästa böckerna jag har läst hittills i år, och jag är så glad att jag inte behövde vänta särskilt länge på Split Second. Den var så bra, jag älskade den!

Boken berättas ur både Addie och Lilas PoV, och innan jag började var jag lite tveksam över det, visste inte om jag skulle gilla att läsa ur Lailas. Men jag hade inte behövt oroa mig, för jag tyckte nästan precis lika mycket om hennes kapitel som Addies. Jag var lite kluven om vad jag tyckte om Laila i första boken, jag gillade henne i början, men sen när hon höll på med Duke så tyckte jag mycket mindre om henne. Sen när det visade sig att det var för att Duke påverkade hennes känslor så kändes det bättre igen. Men jag gillar henne verkligen i den här boken. Hon är stark och tuff och jag gillar hur hon tog hand om sina bröder. Även Connor tyckte jag mycket om, och jag älskade hans och Lailas relation. Addie älskar jag i den här boken också. Och Trevor fortsätter att ha mitt hjärta i ett fast grepp. Det var så jobbigt att läsa om hur de inte visste vad de kände för varandra, jag fick tårar i ögonen flera gånger. Duke är däremot en som jag verkligen inte tycker om!

Även om jag tyckte om Pivot Point lite, lite mer, så tycker jag att handlingen är fenomenal i den här boken också. Precis som i första boken älskar jag "förmågorna" som människorna i Addies värld har. Jag tycker att världsuppsbyggnaden är så himla bra, den är så unik. Jag tycker Kasie West gjorde ett bra jobb med att inte upprepa första boken, det kunde lätt ha blivit så. Men det blev det inte, och jag är glad att Laila fick ha en större plats. Boken är helt omöjlig att lägga ifrån sig, så fort jag plockat upp den var jag tvungen att fortsätta läsa och det var länge sedan jag läste ut en bok så fort. Det enda jag har att klaga lite på är att man inte fick så information. Jag önskade ju lite mer information om världen, men det fick man väl egentligen inte, men jag kan nöja mig med det. Men de här med att Addie kunde stoppa tiden, (och att det kunde ha med Bobbie att göra), det nämndes bara i förbifarten och man fick egentligen inte veta någonting om det. Eller någon förklaring till varför hon kunde det. Så det saknade jag lite.  

Så fort jag läst sista sidan så kände jag att det där kändes som ett slut, på serien. Men jag var så säker på att det var en trilogi, så jag tänkte att så kan det inte vara. Men sen visade det sig att detta faktiskt  är sista boken, att det bara är två böcker och då blev jag väldigt ledsen. Jag älskar den här världen och jag känner mig inte färdig med den, eller med karaktärerna. Jag vill ha mer! Men jag får väl trösta mig med att Kasie West har skrivit fler böcker och jag kommer definitivt att läsa dem också. Har ni inte läst de här två böckerna än så tycker jag att ni ska göra det på en gång.

2 kommentarer:

  1. Jättebra recension! Jag vill också ha mer, även om jag är nöjd med hur det slutade. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! :) Jag glömde visst att nämna att jag också tyckte väldigt mycket om slutet haha. Kunde inte slutat bättre tycker jag :)

      Radera