söndag 16 februari 2014

The Dream Thieves - Maggie Stiefvater

Titel: The Dream Thieves
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: The Raven Cycle #2
Antal sidor: 439
Utgivningsår: 2013
Förlag: Scholastic Press
Betyg: 5/5

Spoilers från föregående del förekommer

Now that the ley lines around Cabeswater have been woken, nothing for Ronan, Gansey, Blue, and Adam will be the same. Ronan, for one, is falling more and more deeply into his dreams, and his dreams are intruding more and more into waking life. Meanwhile, some very sinister people are looking for some of the same pieces of the Cabeswater puzzle that Gansey is after...

Maggie Stiefvater är en av mina absoluta favoritförfattare och jag har tyckt vädigt mycket om alla böcker jag har läst av henne. The Dream Thieves är den sjätte boken jag läst och den gjorde mig definitivt inte besviken. Jag älskade den, och The Raven Cycle börjar verkligen att bli en favoritserie. 

Det är något med Maggie Steifvaters språk som är så vackert. Eller jag tror mer att det handlar om hennes sätt att skriva historier på. Alla hennes böcker är väldigt speciella, det ligger något magiskt över dem och hennes sätt att skriva. Det handlar mer än om att faktiskt alla har något övernaturligt i sig. Jag vet att många har problem med språket i hennes böcker, de känner sig distanserade till det. I vanliga fall gillar jag inte en allvetande tredje person, men i de här böckerna funkar det verkligen. Handlingen tycker jag är så bra. Jag var riktigt förvirrad i första boken, hängde inte riktigt med på hur allt funkade med Glendower och så, och måste väl säga att jag fortsätter att vara rätt förvirrad. Trodde att man skulle få lite mer svar i den här boken, men tycker mest att det blev fler frågor. Men eftersom det är två böcker kvar i serien så gör det mig inget. 

The Dream Thives är en väldigt karaktärsbaserad bok, precis som The Raven Boys var. Handlingen är mycket långsam och fokuserar mer på karaktärerna än på action. Jag vet att även många har problem med det här, då de föredrar mer actionpackade böcker, men mig gör det inget. Jag älskar karaktärsbaserade böcker och jag älskar karaktärerna i den här serien. Det här är Ronans bok, utan tvekan. Det är hans som har mest plats i boken och man får veta mer om honom. Jag älskar Ronan, jag tycker han är en så bra karaktär. Jag tycker att det är väldigt lite svordomar i amerikanska YA-böcker och jag är så glad att Ronan faktiskt får svära och dricka och ha sig. Det hade varit så konstigt om han inte hade fått göra det eftersom att han är sådan och jag är så glad att Maggie Stiefvater tillåter honom att göra det, det gör honom mer trovärdig. Jag älskade Gansey i första boken och jag fortsätter att älska honom i den här boken. Blue växer på mig, jag tycker mer och mer om henne hela tiden. Noah tycker jag så mycket om och jag önskar att han hade fått vara med mer. En som däremot sjunker enormt är Adam. Jag gillade Adam i första boken även om jag tyckte att han kunde vara lite gnällig ibland, men alltså här når han en helt ny nivå. En del av mig tycker om honom och vet att han har en fin sida, men den visade han inte så mycket av i den här boken, tyvärr.

Det finns så många scener som jag tycker om i den här boken, och har det, mot förmodan, inte kommit fram än så, älskar jag den här boken. Det finns så mycket att prata om, men mycket av det är spoilers så jag tror att jag slutar där. Längtar halvt ihjäl mig tills den tredje boken kommer ut, ska bli så roligt att se hur det fortsätter. 


8 kommentarer:

 1. Jag var väldigt less på Adam i den här boken.. :/ Ser också fram emot nästa bok, och vilken bra recension. :)
  Beställde du din Split Second från Cdon förresten? Och i såna fall, har du fått den än? Jag har nämligen inte hört något om min.. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :) Ja, Adam var ingen hit i den här boken, men jag har hopp för honom, han blev ju faktiskt lite bättre på slutet.
   Ja, det gjorde jag, men jag har inte fått den än :( Skulle faktiskt precis fråga dig samma sak. Beställde den först på TBD, men där stod det att den inte skulle komma ut fören i mars, så jag avbeställde den och beställde den från Cdon istället. Jag skickade mejl till dem i morse (blev så trött på att vänta) och då sa de att min höll på att packas på deras lager, men att de inte visste när den skulle skickas. Så förhoppningsvis skickas den snart, och din med!

   Radera
  2. Skönt att höra, jag hade faktiskt tänkt maila till Cdon idag, men i såna fall så väntar jag lite. Det var så konstigt eftersom jag beställde Three av Kristen Simmons i samma order, och den kom ju förra veckan så jag började bli lite fundersam. Men då hoppas jag att min också håller på att packas. Och att vi får dem snart.. ;)

   Radera
  3. Ja verkligen, håller ju på att längta ihjäl mig här ;)

   Radera
  4. Haha, jag med! :) Min är postad nu iaf, men jag antar att den inte kommer förrän imorgon. Hoppas din också kommer nu. :)

   Radera
  5. Min är med postad så vi får hoppas att det går fort att få dem! :)

   Radera
 2. Nu när du säger det så tycker jag faktiskt också mindre om Adam efter denna bok! Han var ju väldigt dryg... Undrar hur det kommer fortsätta. Och Noah är ju bara SÅ FIN!!! Den där scenen, du vet, när de... du vet... Det var SÅ vackert <3
  SV: Tack! :D Jag tänker verkligen ta itu med The Infernal Devices när jag har läst klart The Mortal Instruments! Tänkte ta en Clare-serie i taget ;D Jag har läst The Lightning Thief och The Sea of Monsters och tänker fortsätta på serien... Någon gång :P Jag vill egentligen hoppa till serien där de är äldre (Heroes of Olympus, heter den va?) men jag måste väl läsa klart den första serien innan det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Adam var ingen höjdare i den här boken, men jag har hopp för honom. Jaa, jag älskade också den scenen med Noah, den var så fin!
   Det låter som en bra idé. Själv föredrar jag TID framför TMI! :) Japp, Heroes of Olympus heter den. Man kan ju egentligen läsa den utan att ha läst de första böckerna, men jag tror att man uppskattar dem mer om man har läst den andra serien innan. Min favorit av de två är definitivt Heroes of Olympus, även om jag tycker väldigt mycket om de andra böckerna också. Hoppas att du tycker om alla böckerna när du väl läser dem :)

   Radera