fredag 4 april 2014

Deity - Jennifer L. Armentrout

Titel: Deity
Författare: Jennifer L. Armentrout
Serie: Covenant #3
Antal sidor: 330
Utgivningsår: 2012
Förlag: Spencer Hill Press

Betyg: 5/5

Solilers från tidigare delar förekommer

Alexandria isn't sure she's going to make it to her eighteenth birthday--to her Awakening. A long-forgotten, fanatical order is out to kill her, and if the Council ever discovers what she did in the Catskills, she's a goner... and so is Aiden.  If that's not freaky enough, whenever Alex and Seth spend time "training"--which really is just Seth's code word for some up-close and personal one-on-one time--she ends up with another mark of the Apollyon, which brings her one step closer to Awakening ahead of schedule. Awesome.  But as her birthday draws near, her entire world shatters with a startling revelation and she's caught between love and Fate. One will do anything to protect her. One has been lying to her since the beginning. Once the gods have revealed themselves, unleashing their wrath, lives will be irrevocably changed... and destroyed.  Those left standing will discover if love is truly greater than Fate...

Den här serien blir bara bättre och bättre för varje bok som går, och i mitt tycke är Deity den bästa boken hittills. Det börjar verkligen hända saker nu boken är spännande från början till slut.

Jag har försökt att sätta fingret på vad det är som gör att jag tycker så mycket om Alex och jag tror att det beror på att vi är så fruktansvärt olika. Alex är framåt och kastar sig in i situationer utan att tänka efter, och jag är precis tvärtom. Jag är tyst och tillbakadragen och tänker gärna efter tre gånger extra innan jag gör något. Det kanske låter konstigt att man tycker om någon som är så olik sig själv, men jag gillar det verkligen, det är roligt att läsa om någon som inte gör som man själv skulle gjort i olika situationer. Min kärlek till Aiden bara växer och växer. Jag tycker att han är så himla bra och han visar verkligen sina bra sidor i Deity. Och Seth då? Jag tyckte ju inte om honom i första boken, men älskade honom i andra, och här är det tyvärr tillbaka på inte tycka om. Alltså, jag blev så arg på honom emellanåt och större delen av boken ville jag bara ge honom en stor smäll och säga till honom att skärpa till sig. Av de andra karaktärerna tycker jag verkligen om Deacon, han är så rolig. Även Leon tycker jag om, och varje gång jag läste om honom kunde jag inte sluta tänka på Leon från tv-serien Merlin haha. Så i mitt huvud ser de likadana ut.

Jag älskar handlingen i Deity, och som sagt, det känns att det börjar hända saker nu. Det finns många fina scener i den och många scener som gör att man sitter som på nålar, speciellt på slutet. Det är så roligt att den här serien kanske ska bli tv-serie, och jag hoppas verkligen att det blir så för jag tror att den skulle göra sig bra på tv. Jag kan inte vänta tills jag får läsa de två sista delarna och få reda på vad som ska hända, och jag hoppas att de är lika bra som de andra har varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar