fredag 18 april 2014

Sentinel - Jennifer L. Armentrout

Titel: Sentinel
Författare: Jennifer L. Armentrout
Serie: Covenant #5
Antal sidor: 297
Utgivningsår: 2013
Förlag: Spencer Hill Press
Betyg: 5/5

Spoilers från föregående delar förekommer

As the mortal world slowly slips into chaos of the godly kind, Alexandria Andros must overcome a stunning defeat that has left her shaken and in doubt of their ability to end this war once and for all. And with all the obstacles between Alex and her happily-ever-after with the swoonworthy Aiden St. Delphi, they must now trust a deadly foe as they travel deep into the Underworld to release one of the most dangerous gods of all time. In the stunning, action-packed climax to the bestselling Covenant series, Alex must face a terrible choice: the destruction of everything and everyone she holds dear… or the end of herself.

Innan jag börjar med recensionen så måste jag bara fråga vad i hela friden som hände med det här omslaget? De andra omslagen har varit så himla fina, speciellt de tre första, och sen kommer det här, svart och hur tråkigt som helst! Hur som helst. Jag är så ledsen att den här serien är slut, för jag älskar den så himla mycket. Jag vet också varför jag inte maratonläser serier så ofta, för jag blir så indragen i den världen då och får sådan separationsångest till karaktärerna. Jag saknar redan Alex, Aiden och Seth och deras värld.

Jag älskar verkligen Alex karaktärsutveckling genom böckerna, hon har verkligen mognat och utvecklats. Och även om hon är samma sarkastiska och roliga Alex som i början av serien, så har hon växt upp och blivit mer vuxen. Aiden tycker jag om precis lika mycket om som jag gjort innan och han och Alex passar verkligen så bra tillsammans, jag älskar deras relation. Det är svårt att säga något om Seth utan att spoila något, så jag tar det i spoilerdelen istället. En annan karaktär som jag också verkligen tycker om är Marcus och jag gillar hans och Alex relation. Och Deacon, man får inte glömma Deacon, så himla rolig.  

Handlingen tycker jag är så bra, precis som jag har tyckt genom hela serien. Boken är spännande från början till slut och det är helt omöjligt att lägga den ifrån sig. Man vill bara läsa vidare och få veta hur det ska sluta. Slutet var bitterljuvt tycker jag och jag har lite delade åsikter om det. På ett sätt älskade jag det och tyckte att det var ett mycket bra slut, men samtidigt var det inte riktigt det slutet jag hade önskat mig. Men jag är nöjd med hur det slutade.

Jag älskar den här serien och skulle verkligen rekommendera den om man gillar kick-ass karaktärer, spännande handling och grekisk mytologi. Nu håller jag alla mina tummar att det blir en tv-serie och läser allt annat som Jennifer L. Armentrout har skrivit, för hon tillhör nu absolut en av mina favoritförfattare. 

Spoilers:
-Jag blev så ledsen när Olivia dog. Hallå, ska Alex inte få ha några kompisar kvar? Först Caleb (vars död jag tyckte var väldigt hastig och förutsägbar), och sedan Lea och Olivia. Jag blev så arg när Lea dog för jag hade hoppats på att hon och Alex skulle bli bra vänner på slutet. 
-Jag tycker så mycket om Seth i den här boken och det är skönt att han är tillbaka till sitt normala jag igen. Det var så jobbigt att läsa när han var på Ares sida. Och det är så kul att det ska komma en serie om honom nästa år, det ser jag verkligen fram emot!


2 kommentarer:

  1. Alltså, som jag grinade i slutet av den här boken. Jag var helt förstörd ett tag. :) Kul att du gillade serien, och jag hoppas också på en tv-serie nu, det kan verkligen bli hur bra som helst. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag grät också så mycket på slutet! Det var så fint, men samtidigt inte alls vad jag hade väntat mig :) Ja, jag tror att den här serie skulle göra sig bra som tv-serie, så det får vi hoppas på! :)

      Radera