fredag 29 augusti 2014

Silver Shadows - Richelle Mead

Titel: Silver Shadows 
Författare: Richelle Mead
Serie: Bloodlines #5
Antal sidor: 380
Utgivningsår: 2014
Förlag: Razor Bill
Betyg: 5/5

Spoilers från föregående delar förekommer

In The Fiery Heart, Sydney risked everything to follow her gut, walking a dangerous line to keep her feelings hidden from the Alchemists. Now in the aftermath of an event that ripped their world apart, Sydney and Adrian struggle to pick up the pieces and find their way back to each other. But first, they have to survive.  For Sydney, trapped and surrounded by adversaries, life becomes a daily struggle to hold on to her identity and the memories of those she loves. Meanwhile, Adrian clings to hope in the face of those who tell him Sydney is a lost cause, but the battle proves daunting as old demons and new temptations begin to seize hold of him. . . .

Det här är en mycket efterlängtat bok och väntan har varit plågsam sedan november då The Fiery Heart kom ut eftersom att den slutade med en rejäl cliff hanger. På ett sätt tycker jag att Silver Shadows är den bästa boken i serien, men på ett sätt tycker jag inte att den är det. Men den var i vilket fall som helst fantastisk.

Sydney är en av mina absoluta favoritkaraktärer och jag bara avgudar henne. Hon är så kickass i den här boken så det finns inte och jag förundras fortfarande över hennes enorma karaktärsutveckling. Tänk att hon i början av Bloodlines var så stel och knappt ville vara i närheten av vampyrerna och nu gör hon allt för att ta sig ut från reeducation för att kunna vara med Adrian. Jag älskar henne. Alltså, låt mig börja med att säga att jag fullkomligt älskar Adrian, det gör jag verkligen. Men jag är inte alls nöjd med honom i den här boken och det är en av anledningarna till att jag har lite problem med den. Han säger att han har gjort allt för att hitta Sydney, men man får inte se något av det där och i stället för att kämpa ännu hårdare så drack han enorma mängder alkohol och festade. Inte okej Adrian, inte okej. Jag vet att det har med spirit att göra också och att han påverkades av det, men jag tycker ändå inte att det var okej. Jag älskar Sydney och Adrian tillsammans och de är ett av mina favoritpar. Man får inte se mycket av de andra karaktärerna, vilket jag tycker var lite tråkigt, men samtidigt är det inte så konstigt med tanke på vad som händer i boken.

Handlingen är precis lika bra som i de andra böckerna. Det var en plåga att läsa om Sydney och reeducation och man ville bara hela tiden att Adrian skulle komma och rädda henne. Det var en stor plot tvist i slutet av boken som jag absolut inte hade väntat mig. Det var så himla otippat och det kan hända att jag grät en skvätt.

Jag kan verkligen inte vänta tills den sista boken kommer ut nästa år och det ska bli så spännande att ser hur allt slutar. Samtidigt är det väldigt ledsamt för jag vill verkligen inte att den här serien ska ta slut!


4 kommentarer:

 1. Haha, det kan hända att även jag grät en skvätt där i slutet. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det gick ju liksom inte att låta bli :)

   Radera
 2. Jag måste verkligen ta tag och läsa den här serien. Älskade ju VA så jag vet inte varför jag inte har plockat upp första boken igen. Men borde jag börja nu eller vänta till sista boken kommer ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag verkligen att du ska göra, för den här serien är också så himla bra! Oj, vad svårt, serien är så bra så att den är värd att läsa och sen vänta på sista boken, men samtidigt så slutade den här boken med en cliff hanger och det är ju aldrig roligt att vänta på sista boken. :)

   Radera