fredag 31 oktober 2014

Mellody Looh - Födelsemärket - Gabriella P. Kjeilen

23225639Titel: Mellody Looh – födelsemärket
Författare: Gabriella P. Kjeilen
Serie: Mellody Looh #1
Antal sidor: 361
Utgivningsår: 2014            
Förlag: Poopuu Förlag
Betyg: 4/5

Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde ... och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara? Märket på Erikas hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida, en planet befolkad av varelser hon bara trott fanns i sagorna, hoppas hon på att äntligen få passa in. Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna. Hon kastas in mitt i en uråldrig strid mellan ont och gott där det är svårt att skilja vän från fiende, med ett öde som väger tungt på hennes axlar. De vill att hon väljer sida. Ett val som visar sig vara svårare än hon trott.

Jag har följt Gabriella på olika sociala medier väldigt länge nu känns det som. Det började när jag hittade henne på twitter och när jag förstod att hon skrev började jag följa hennes blogg. Och jag har varit så himla nyfiken på att se vad hon har skrivit så länge. Ju mer hon har pratat om boken, desto mer har jag velat läsa den. Och när den äntligen kom ut kunde jag inte vänta längre utan köpte den direkt, och jag gillade den verkligen.

Boken handlar om Erika som får reda på att hon inte är mänsklig och åker tillbaka till sin hemplanet Lavida. Jag gillar verkligen handlingen, det tog ett litet tag innan handlingen drog igång, men så fort Mellody (som hon egentligen heter) kommer till Lavida börjar det hända saker. Jag gillar Gabriellas värld, den var välutvecklad och intressant. Speciellt gillade jag idén med alla planeter som låg runt Lavida, det tyckte jag var riktigt coolt. En annan sak som jag verkligen gillade att det fanns så många olika varelser i Lavida, där fanns inte bara formskiftare som Mellody är, utan även vampyrer, häxor etc.

När det kommer till karaktärerna gillade jag Mellody. Jag gillar att hon har två sidor som slits inom henne och att hennes mörka sida verkligen var mörk. Triton gillade jag också och jag gillade hans och Mellodys relation. Jag gillade att de redan hade ett förflutet och att man fick följa med när de försökte ta reda på vad de kände för varandra. Rose älskade jag, hon var så himla badass, och likaså gillade jag Leo.

Om jag ska vara lite negativ nu så var det hemskt mycket korrekturfel i boken. Jag är fullkomligt allergisk mot korrekturfel och ibland ville jag bara ta fram en röd penna och stryka, ändra och rätta stavfel. När det är korrekturfel på varannan sida så tar det så mycket fokus från själva handlingen och det är så tråkigt.

Men som sagt gillade jag verkligen boken och jag ser mycket fram emot fortsättningen på den här serien och det ska bli kul att få fortsätta följa Mellodys äventyr.

2 kommentarer:

  1. Åh, vilken fin recension. Tråkigt det här med korrekturfel dock, är ju sånt jag själv stör mig otroligt mycket på, men jag får helt enkelt vara mer noggrann med nästa bok :) Kanske låta en korrektör läsa igenom två gånger istället för bara en. Kan vara något! :) Men oavsett, tack för en superfin recension :D Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du blev glad, jag är ju bara ärlig, gillade verkligen boken! :) Ja, tråkigt med alla korrekturfel och lite konstigt att det fanns så många om du haft en korrekturläsare, men det blir nog bättre nästa gång :) Kram

      Radera