söndag 21 december 2014

Blue Lily, Lily Blue - Maggie Stiefvater

17378508Titel: Blue Lily, Lily Blue
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: The Raven Cycle #3
Antal sidor: 391
Utgivningsår: 2014
Förlag: Scholastic Press
Betyg: 5/5

Spoilers från föregående delar förekommer

There is danger in dreaming. But there is even more danger in waking up. Blue Sargent has found things. For the first time in her life, she has friends she can trust, a group to which she can belong. The Raven Boys have taken her in as one of their own. Their problems have become hers, and her problems have become theirs. The trick with found things though, is how easily they can be lost. Friends can betray. Mothers can disappear. Visions can mislead. Certainties can unravel.

Att Maggie Steifvater är en av mina absoluta favoritförfattare är väl ingen nyhet vid det här laget. Jag har längtat och väntat på Blue, Lily, Lily Blue och hade så höga förväntningar på den, och den levde verkligen upp till dem. Boken var fantastisk och det kommer vara en plåga att vänta på sista boken.

Alltså det här kan vara en av de konstigaste serierna jag någonsin läst. Hälften av tiden har man ingen aning om vad som händer och man sitter där som ett frågetecken, men det är en stor del av charmen med den här serien. Jag måste erkänna att jag inte alltid fattar hur allt fungerar med the ley lines och jag blir mer förvirrad för varje bok haha, men jag tror att jag skulle fatta mer om jag läste om böckerna igen. Handlingen är fenomenal. Maggie är en mästare på att berätta historier. Det här är ju ingen actionpackad bok men det bryr jag mig inte det minsta om, jag vill bara läsa vidare och ha mer, mer, mer.

Karaktärerna är verkligen Maggies starka sida. Jag älskar precis varenda karaktär i den här boken och hon får mig att bry mig om dem så himla mycket. Blue älskar jag. Hon är så annorlunda och egen men även en helt vanlig tonåring. Gansey vet jag inte ens vad jag ska börja med. Precis som Blue är han väldigt egen och han är så charmig att jag vet inte vad. Jag gillade Adam i första boken, men i förra tyckte jag inte alls honom. Nu är han tillbaka till sig själv och jag tycker om honom igen. Och så har vi Ronan. Jag bara älskar Ronan så himla mycket. Och en annan sak som jag verkligen älskar med den här serien är vänskapen mellan de fyra (fem med Noah som jag tycker är underbar). Innan har det känts som att det är Gansey som håller ihop dem, att Adam och Ronan inte riktigt är kompisar och jag gillar verkligen att de får mer tid ihop i den här boken (och sen shippar jag dem så himla mycket men det är en annan historia). Blues familj gillar jag också så mycket, precis som The Gray man.

Som sagt älskar jag den här serien så mycket och jag kan verkligen inte vänta tills den sista boken kommer ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar