söndag 19 april 2015

Red Queen - Victoria Aveyard

22328546Titel: Red Queen
Författare: Victoria Aveyard
Serie: Red Queen #1
Antal sidor: 383
Utgivningsår: 2015
Förlag: HarperTeen
Betyg: 5/5

Mare Barrow's world is divided by blood--those with common, Red blood serve the Silver- blooded elite, who are gifted with superhuman abilities. Mare is a Red, scraping by as a thief in a poor, rural village, until a twist of fate throws her in front of the Silver court. Before the king, princes, and all the nobles, she discovers she has an ability of her own. To cover up this impossibility, the king forces her to play the role of a lost Silver princess and betroths her to one of his own sons. As Mare is drawn further into the Silver world, she risks everything and uses her new position to help the Scarlet Guard--a growing Red rebellion--even as her heart tugs her in an impossible direction. One wrong move can lead to her death, but in the dangerous game she plays, the only certainty is betrayal.

I början av maj 2013 kom det ut att Victoria Aveyard skulle ge ut Red Queen. Ungefär en vecka senare satte jag upp den på min ”att-läsa-lista” på Goodreads. Det har alltså varit nästan två år av plågsam väntan tills boken skulle släppas, och jag har verkligen väntat och längtat efter den för jag tyckte att den verkade så himla bra. Jag har i princip stalkat Victoria på alla sociala medier hon har i hopp om att hon ska ge mig någon ny information om boken. Så jag hade alltså så himla höga förhoppningar (no kidding liksom) på boken när jag fick den. Tyckte jag då att boken levde upp till dem? Inte riktigt (kan som sagt bero på de enormt höga förväntningarna), men jag tyckte ändå väldigt mycket om den och jag tror att det här är början på något riktigt, riktigt bra.

Trots att jag inte tyckte att boken riktigt levde upp till den hypen som har varit runt den, så blev jag absolut inte besviken, jag var ganska medveten om att det kunde hända och jag tyckte ändå så mycket om den. Jag är lite smått kär i världen i Red Queen. Jag älskar idén om att de har olika färger på blodet och vad det innebär. Jag älskade också hur världen var uppbyggd med olika hus som hade olika färger osv. Jag älskar även handlingen. Den är actionpackad från sidan ett och det blir aldrig tråkigt eller är en lugn stund.

Det som jag ändå gillar mest är mysteriet med vem som ska förråda Mare, för det är ju liksom det som är som en slogan för boken. Och jag gissade och gissade och satt ändå som på nålar ända fram till slutet och mer än så tänker jag inte säga. Jag gillade verkligen Mare. Jag gillade att hon var så stark och modig och verkligen ville göra skillnad. Det finns ju en liten kärlekstriangel (jag skulle nästan säga att det är tre killar inblandade men jag vet inte?) men det var faktiskt inget som störde mig. Jag gillade båda Cal, Maven och Kilorn av olika själ.

Som sagt, jag tyckte verkligen om den här boken och kan. inte. vänta tills nästa del kommer ut. Jag rekommenderar verkligen boken och ser så mycket fram emot att få läsa fortsättningen.  

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade den så mycket! Jag läser den just nu men måste säga att jag är ganska besviken. Gillar egentligen tanken med handlingen och karaktärerna men tycker det finns för många problem med trovärdigheten. Är kul att läsa ändå och hoppas sista biten av boken imponerar lite mer på mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte verkligen att slutet var det bästa med boken så jag hoppas att du också kommer att gilla det! :)

      Radera