söndag 17 maj 2015

I Was Here - Gayle Forman

18879761Titel: I Was Here
Författare: Gayle Forman
Serie: -
Antal sidor: 270
Utgivningsår: 2015
Förlag: Viking Juvenile
Betyg: 4,5/5

When her best friend Meg drinks a bottle of industrial-strength cleaner alone in a motel room, Cody is understandably shocked and devastated. She and Meg shared everything—so how was there no warning? But when Cody travels to Meg’s college town to pack up the belongings left behind, she discovers that there’s a lot that Meg never told her. About her old roommates, the sort of people Cody never would have met in her dead-end small town in Washington. About Ben McAllister, the boy with a guitar and a sneer, who broke Meg’s heart. And about an encrypted computer file that Cody can’t open—until she does, and suddenly everything Cody thought she knew about her best friend’s death gets thrown into question.

Jag älskar Gayle Formans böcker, speciellt Just One Day som är min favorit av dem hon skrivit hittills. Och så fort jag läste att hon skulle släppa en ny bok visste jag att jag var tvungen att läsa den på en gång. Och jag tyckte väldigt mycket om den här boken.

Boken handlar om Cody, vars bästa kompis precis tagit livet av sig. Självmord är ett ämne som jag tycker är så svårt att läsa om och det alltid svårt att recensera böcker som handlar om det tycker jag. Handlingen är konsekvenserna av Megs död och hur Cody hanterade det som hänt.

Cody kanske inte är den mest lättomtyckta karaktären. Genom hela boken är hon så fruktansvärt arg, vilket jag verkligen förstår och hon har taggarna utåt. Men ändå så var det någonting som gjorde att jag tyckte om henne. Ben tyckte jag också om och jag gillade Cody och Bens relation. Jag gillade de andra bikaraktärerna också även om de inte var någon som direkt fastnade hos mig.

Boken var sorglig men också väldigt fin och jag tyckte väldigt mycket om slutet. Jag tycker verkligen så mycket om Gayle Formans böcker och ser fram emot att läsa mer av henne i framtiden.

2 kommentarer:

  1. Måste verkligen läsa både den här och Just One Day! Älskade ju If I Stay så vet inte riktigt vad som hindrar mig, haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det tycker jag verkligen att du ska! Jag älskade Just One Day och tycker att den här är riktigt bra med :)

      Radera