lördag 1 mars 2014

Half-Blood - Jennifer L. Armentrout

Titel: Half-Blood
Författare: Jennifer L. Armentrout
Serie: Covenant #1
Antal sidor: 281
Utgivningsår: 2011
Förlag: Spencer Hill Press

Betyg: 4,5/5

The Hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two Hematoi pure bloods have godlike powers. Children of Hematoi and mortals--well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained Sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures. Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets, but she may end up slumming it anyway. There are several rules that students at the Covenant must follow. Alex has problems with them all, but especially rule #1:Relationships between pures and halfs are forbidden. Unfortunately, she's crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden isn't her biggest problem--staying alive long enough to graduate the Covenant and become a Sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck.

Eftersom jag älskar Jennifer L. Armentrouts Lux-serie så mycket så har jag varit nyfiken på hennes andra böcker också, och speciellt den här serien. Köpte de två första böckerna i oktober förra året, men av någon anledning har de blivit liggande olästa i bokhyllan. Men så fick jag ett sådant sug efter något riktigt typiskt YA och plockade upp Half-Blood, och det ångrar jag inte. Jennifer L. Armentrout levererar igen!

Jag hade hört att Half-Blood skulle vara väldigt lik Vampire Academy, och visst, det finns likheter, men det var inget som störde mig medan jag läste. Det var mer när jag la ifrån mig boken som jag verkligen kunde se likheterna, och jag tror att om jag inte läst, och älskat, något av Armentrout innan så hade det nog stört mig mer. Men ju längre boken gick, desto färre likheter fanns det. Jag tycker verkligen om handlingen! Det var kanske inte så jättesvårt att lista ut vad som skulle hända, men det gjorde inget, för jag hade svårt att lägga ifrån mig boken och ville bara fortsätta läsa.

Jag älskar Alex, hon är en sådan karaktär som jag bara älskar. Så fruktansvärt sarkastisk, men det finns även en annan sida hos henne. Jag är glad att jag läste novellen Daimon innan, för det gjorde att man fick större förståelse för henne. Även om jag ibland tyckte att hon kunde handla lite väl mycket utan att tänka, så fick det mig oftast att skratta högt. Även Aiden älskar jag, och jag tyckte om hans och Alex relation. Jag gillar också att det faktiskt inte var någon instalove, utan att Alex faktiskt visste och hade tyckt om Aiden innan. Seth hade jag lite svårare för, han var ju inte med så mycket, och när han väl var det så tyckte jag mest att han var kaxig och jobbig. 

Det ska bli mycket spännande att läsa de andra delarna i serien, jag ser verkligen emot det. Har ni inte läst något av Jennifer L. Armentrout innan tyckte jag definitivt att ni ska göra det!

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade den, den här serien blir bara bättre och bättre (med undantag för Apollyon, vilken var aningen seg i mina ögon), och det ska bli kul att se vad du tycker om resten av böckerna. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra :) Har redan läst Pure och den tyckte jag ännu mer om, så ser verkligen fram emot att läsa de andra böckerna :)

      Radera