lördag 8 mars 2014

Pure - Jennifer L. Armentrout

Titel: Pure
Författare: Jennifer L. Armentrout
Serie: Covenant #2
Antal sidor: 329
Utgivningsår: 2012
Förlag: Spencer Hill Press
Betyg: 5/5

Spoilers från föregående del förekommer

There is need. And then there is Fate. Being destined to become some kind of supernatural electrical outlet isn't exactly awesome--especially when Alexandria's "other half" is everywhere she goes. Seth's in her training room, outside her classes, and keeps showing up in her bedroom--so not cool. Their connection does have some benefits, like staving off her nightmares of the tragic showdown with her mother, but it has no effect on what Alex feels for the forbidden, pure-blooded Aiden. Or what he will do--and sacrifice--for her. When daimons infiltrate the Covenants and attack students, the gods send furies--lesser gods determined to eradicate any threat to the Covenants and to the gods, and that includes the Apollyon--and Alex. And if that and hordes of aether-sucking monsters didn't blow bad enough, a mysterious threat seems willing to do anything to neutralize Seth, even if that means forcing Alex into servitude--or killing her. When the gods are involved, some decisions can never, ever be undone.

Ibland läser jag böcker som påminner mig om varför jag fortfarande läser YA. Pure är en sådan bok. Den får mig att skratta och gråta, och det pirrar i magen medan jag läser den. Den är bättre än Half-Blood och om det fortsätter så här så har jag nog hittat en ny favoritserie.

Jag gillar handlingen i den här boken också, kanske till och med lite mer än i den första boken. Första boken kan man väl säga var introduktion, och i den här får man lära känna världen ännu bättre och handlingen går framåt. Precis som med Half-Blod hade jag svårt att lägga ifrån mig den, jag ville bara fortsätta läsa. Jag älskar grekisk mytologi så jag gillar verkligen de inslagen. Även om boken är rolig på många ställen så är rätt mörk och sorglig på en del ställen. Till exempel det här med att de halvbloden som inte blir guards och sentinels blir slavar och måste följa sina masters utan egen vilja. Det är ju hemskt!

Alex fortsätter att vara kick-ass och jag älskar det. Jag gillar hur stark hon är trots alla motgångar. Aiden fortsätter jag att älska (för det mesta) och jag tycker verkligen om hans och Alex relation. Men en sak jag inte riktigt förstår är varför half-blood och pures inte kan vara tillsammans. Det var ju en scen där man verkligen förstod att de inte kan, men jag tycker fortfarande att det är lite luddig varför. Men det är väl förmodligen något gudarna bestämt för länge sedan? Jag gillade ju inte Seth så mycket den första boken men här älskar jag honom. Precis som Alex och Aidens relation, älskar jag Seths och Alex. Deras dialoger är så klockrena och jag gillar hur de är med varandra. Vad jag bara hoppas är att det här inte utvecklar sig till ett fullskaligt triangeldrama. För om det här kommer att sluta med att Alex inte kan välja mellan dem så spyr jag!

Pure var verkligen bra och jag har beställt de tre sista delarna som jag ser så mycket fram emot att läsa! Hoppas att de är lika bra som de två första.    3 kommentarer:

 1. Jag vill gärna svara på varför pure och half-bloods inte får vara tillsammans, men jag kommer inte ihåg vad som händer när, så jag vet inte om det är en spoiler eller inte. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, då är det nog bäst att du inte säger något, vill ju inte råka spoila mig själv :) Vet att Alex pratade om varför de inte kan vara tillsammans i Half-Blood, men vet inte om det förklarades helt. Kan vara jag som inte läst ordentligt. Förhoppningsvis så får jag reda på det när jag läser de andra böckerna, annars återkommer jag så får du förklara :)

   Radera
 2. SV: Woho, nördighet!! :D Tack för kommentaren, nu vet jag att jag är på rätt väg! ;)

  SvaraRadera