fredag 23 maj 2014

Fyra dagar fyra, nätter - Morgan Matson

Titel: Fyra dagar, fyra nätter (Amy & Roger’s Epic Detour)             
Författare: Morgan Matson
Serie: -
Antal sidor: 348
Utgivningsår: 2010
Förlag: Rabén & Sjögren
Betyg: 4,5/5

Amy Curry tycker inte att livet är så himla toppen. Pappan dog nyligen i en bilolycka, och sedan dess har allting varit riktigt jobbigt. Hennes mamma har bestämt att familjen ska flytta från Kalifornien till Connecticut för att starta på nytt. I samband med flytten måste Amy köra familjens bil tvärs över kontinenten. Problemet är bara att hon sedan bilolyckan vägrar köra bil.  Mamman fixar en chaufför, Roger, en kille Amy inte träffat sedan hon var liten, men hon är inte särskilt sugen på att sitta i en bil med en nästan okänd kille (dessutom oväntat snygg) i fyra dygn - vad pratar man om liksom? Amys mamma har gjort en resrutt åt dem, bokat hotellrum, och till och med gett Amy en bok där hon kan skriva upp sina minnen från resan. Förutsättningarna är så där, tycker Amy. Men under de fyra dygnen hinner det hända massor; de tar den ena omvägen efter den andra och det blir en roadtrip de sent ska glömma.

Jag hade nästan bara hört bra saker om Fyra dagar, fyra nätter och var väldigt spänd på att få läsa den. Och oj vad bra den var, jag tyckte så mycket om den.

Jag älskar handlingen i boken. Jag älskade att läsa om hur Amy och Roger körde genom USA och jag tyckte att det var så roligt att läsa om alla platser de besökte. Morgan Matson har verkligen lyckats beskriva miljöerna på ett levande sätt och som gör att jag inte har några problem med att se landskapen framför mig. Mycket av det man fick veta om de olika delstaterna hade jag ingen aning om och det var roligt att lära sig om dem.

Jag tyckte väldigt mycket om både Amy och Roger och jag älskade deras relation. Den kändes äkta och jag gillade att läsa om hur känslorna mellan dem växte fram. Amy kändes verkligen trovärdig och jag gillade hur hon öppnade sig mer och mer ju längre hon var tillsammans med Roger. Och Roger var så himla söt, men han var inte perfekt och det gillade jag verkligen. Han hade lätt kunnat bli så där sockersött perfekt men det var han inte.  

Fyra dagar fyra nätter är en perfekt sommarläsning och som gjorde mig väldigt, väldigt sugen på att åka på en roadtrip, gärna i USA. Jag rekommenderar gärna boken och jag ser fram emot att läsa mer av Morgan Matson i framtiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar