måndag 5 januari 2015

In the Afterlight - Alexandra Bracken

16150831Titel: In the Afterlight
Författare: Alexandra Bracken
Serie: The Darkest Minds #3
Antal sidor: 535
Utgivningsår: 2014
Förlag: Disney-Hyperion
Betyg: 5/5

Spoilers från föregående delar förekommer

Ruby can't look back. Fractured by an unbearable loss, she and the kids who survived the government's attack on Los Angeles travel north to regroup. With them is a prisoner: Clancy Gray, son of the president, and one of the few people Ruby has encountered with abilities like hers. Only Ruby has any power over him, and just one slip could lead to Clancy wreaking havoc on their minds. They are armed only with a volatile secret: proof of a government conspiracy to cover up the real cause of IAAN, the disease that has killed most of America's children and left Ruby and others like her with powers the government will kill to keep contained. But internal strife may destroy their only chance to free the "rehabilitation camps" housing thousands of other Psi kids. Meanwhile, reunited with Liam, the boy she would-and did-sacrifice everything for to keep alive, Ruby must face the painful repercussions of having tampered with his memories of her. She turns to Cole, his older brother, to provide the intense training she knows she will need to take down Gray and the government. But Cole has demons of his own, and one fatal mistake may be the spark that sets the world on fire.

The Darkest Minds är en av mina absoluta favoritserier. Jag blev fullständigt förälskad i The Darkest Minds men trots det blev Never Fade liggandes i bokhyllan länge innan jag läste den. Jag älskade den med och så fort In the Afterlight kom ut köpte jag och läste den. Och vilken fantastisk avslutning det var, jag fullkomligt älskade den. Det var länge sedan jag grät så mycket till en bok som jag gjorde till den här. Inte att jag grät supermycket på ett ställe, utan på hur många ställen som helst genom hela boken.

Handlingen i den här serien är så himla bra. Den är spännande och händelserik och även om det är partier där det inte händer så mycket så tycker jag aldrig att det blir långtråkigt. Jag älskar världen som Alexandra Bracken har byggt upp. Den är spännande och välgenomtänkt och i den här boken får jag svar på alla frågor jag hade innan.

Karaktärerna i den här serien är fantastiska. Alexandra Bracken har ett sätt att skriva på som gör att jag verkligen bryr mig om dem. Jag var fullkomligt förkrossad i slutet på Never Fade när Jude dog. Det är få gånger jag har gråtit så mycket när en karaktär har dött, jag fullkomligt avgudade honom och hatar att han bara fick vara med i en bok. En sak som jag dock verkligen gillar, och som jag tycker att många författare är dåliga på, är att låta övriga karaktärer sörja mer än en sida. Här sörjer de, alla på olika ställen och på olika sätt och det var så skönt att det fick ta så mycket plats. Ruby har verkligen gjort en så stor utveckling sen första boken och jag tycker så mycket om henne. Jag älskar de andra karaktärerna också. Liam, Chubs, Vida, Zu och Cole kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Clancy har jag aldrig gillat och gör det definitivt inte nu heller. Han är manipulativ och självisk och även om man får en förklaring till varför han är som han är så är det ingen ursäkt att bete sig som han gör.

Jag älskar verkligen den här serien och är så ledsen att den nu är slut, men jag ser verkligen fram mot Brackens nya serie!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar