tisdag 3 februari 2015

En enda natt - Simona Ahrnstedt

22717211Titel: En enda natt
Författare: Simona Ahrnstedt
Serie: Det är ju första boken i en serie men vet inte vad serien heter
Antal sidor: 495
Utgivningsår: 2014
Förlag: Forum
Betyg: 4,5/5

Natalia De la Grip är en av finansvärldens unga supertalanger. Som kvinna, född in i överklass och rikedom, förväntas hon mest intressera sig för mode och inredning. Men Natalia har alltid gått sin egen väg. Envist och stenhårt arbetar hon för sitt mål: att få fadern, patriarken, att se och erkänna hennes kompetens och ge henne en plats i familjeföretagets styrelse. David Hammar är en uppkomling och finansvärldens meste bad boy. Trots sin arbetarklassbakgrund har han lyckats bli en av Sveriges rikaste riskkapitalister. Han är lika beundrad som avskydd och dessutom känd för sina glamorösa kärleksaffärer. På grund av händelser i det förflutna är han ute efter hämnd på familjen De la Grip. Kanske kan han komma åt dem via dottern, Natalia? När David bjuder ut Natalia på lunch blir hon både nyfiken och vaksam. Hon vet att männen i hennes familj hatar honom, men undrar varför. Hon vet också att David dejtar filmstjärnor och prinsessor, inte alldagliga finanskvinnor. Lunchen blir oväntat trevlig och mot sin vilja dras de till varandra. Attraktionen som uppstår leder så småningom till en natt ingen av dem kan glömma. Båda är tagna av kemin dem emellan, men de intalar sig själva att det aldrig kan bli något. Relationen är fullkomligt otänkbar, de är fiender, det var bara en enda natt. Eller? 

Jag har läst Simonas två första böcker och tycker väldigt mycket om båda två. Så när hon gick ut med att hon skulle släppa en ny serie som utspelar sig i nutid blev jag väldigt nyfiken och när jag var på bokmässan kunde jag inte låta bli att köpa den. Och jag tyckte så mycket om den!

Jag måste erkänna att jag blev lite mer osäker på att läsa boken när jag insåg att den utspelar sig i finansvärlden, för är det något jag är fruktansvärt ointresserad av så är det den världen. Men jag måste säga att inte var några problem. Boken är skriven på ett sådant sätt så att det inte är några problem med att förstå, även om det är rätt mycket ekonomisnack. Handlingen tycker jag så mycket om. Jag gillade att följa David och Natalia och de andra karaktärerna. Jag blev rejält överraskad ett par gånger och ett par gånger satt jag som på nålar för jag inte visste vad som skulle hända.

Jag tycker väldigt mycket om karaktärerna. De är välskrivna och trovärdiga. Jag älskar att Natalia är den här starka kvinnan som vet vad hon vill med livet men som trots det är vågar visa känslor. David gillade jag också, för det mesta, även om det ibland var lite svårt att veta var man hade honom. Även Åsa och Michel gillade jag. Det enda negativa, och det som gör att boken inte riktigt får en femma är att jag ibland tyckte att det kunde vara lite väl stereotypiskt. Alla män var enorma och en aning dominanta och alla kvinnorna var supervackra.  

Jag tyckte väldigt mycket om En enda natt och om ni gillar romance är Simona Ahrnstedt ett måste och jag rekommenderar verkligen den här boken! Jag längtar så mycket till nästa bok kommer ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar