söndag 31 maj 2015

The Assassin's Blade - Sarah J. Maas

18243700Titel: The Assasin’s Blade
Författare: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass 0,1 – 0,5
Antal sidor:
Utgivningsår:
Förlag: Bloomsbury
Betyg: 5/5

Celaena Sardothien is Adarlan's most feared assassin. As part of the Assassin's Guild, her allegiance is to her master, Arobynn Hamel, yet Celaena listens to no one and trusts only her fellow killer-for-hire, Sam. In these action-packed novellas - together in one edition for the first time - Celaena embarks on five daring missions. They take her from remote islands to hostile deserts, where she fights to liberate slaves and seeks to avenge the tyrannous. But she is acting against Arobynn's orders and could suffer an unimaginable punishment for such treachery. Will Celaena ever be truly free? Explore the dark underworld of this kick-ass heroine to find out.

Spoilers från Throne of Glass kan förekomma i recensionen så vill du absolut inte bli spoilad och inte har läst ToG, strunta då i att läsa den här recensionen.

Eftersom jag har läst alla tre böckerna i den här serien och älskar dem så himla mycket, så kände jag att jag var tvungen att läsa de här novellerna också, och det är jag så glad för att jag gjorde för jag älskade dem allihop. Om jag ska välja en som jag tyckte bäst om så måste jag nog säga den första, The Assasin and the Pirate Lord. Den sista var helt klart den som var jobbigast att läsa och jag grät så mycket, även om jag hela tiden visste vad som skulle hända.

Celaena var lika badass som vanligt och jag älskade att läsa om hur hon hade det innan Throne of Glass började. Hon är verkligen utan tvekan en av mina absoluta favoritkaraktärer. En karaktär som nämns i Throne of Glass men som inte är med (av förklarliga själ) är ju Sam. Och som jag älskade honom. Han gick rätt in i mitt hjärta på en gång och jag tyckte så mycket om honom. Om jag skulle få välja en av killarna i den här serien som Celaena skulle vara med så skulle det utan tvekan vara Sam! Arobyn tyckte jag var ett riktigt svin, en sådan fruktansvärd människa (gud, jag känner att jag blir lite känslosam nu, arg alltså, och då är det flera veckor sedan jag läste ut boken när jag skriver den här recensionen). Speciellt efter det där man fick veta där på slutet. Men det ska bli intressant att se mer av honom i Queen of Shadows och jag hoppas verkligen att Celaena ger hon rejält med stryk. 

Om man har läst de andra böckerna i serien tycker jag att de här novellerna är ett måste. Det ger så mycket till Celaena som karaktär. Däremot vet jag inte om jag skulle ha valt att läsa dem innan jag läste Throne of Glass om jag hade vetat att de fanns då, mest bara på grund av att det hade varit ännu värre att läsa den där sista då. Nu var jag ändå någorlunda beredd på vad som skulle hända. Men som sagt, rekommenderar verkligen novellerna. 

2 kommentarer:

  1. Det kommer bli så spännande när Celaena och Arobynn träffas igen!! Kan verkligen knappt vänta på att få läsa Queen of Shadows!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Inte jag heller, hoppas den är lika fantastisk som Heir of Fire! :)

      Radera