fredag 21 november 2014

The Blood of Olympus - Rick Riordan

18705209Titel: The Blood of Olympus
Författare: Rick Riordan
Serie: The Heroes of Olympus #5
Antal sidor: 502
Utgivningsår: 2014
Förlag: Disney Hyperion
Betyg: 5/5

Spoilers från föregående delar förekommer

Though the Greek and Roman crewmembers of the Argo II have made progress in their many quests, they still seem no closer to defeating the earth mother, Gaea. Her giants have risen—all of them—and they're stronger than ever. They must be stopped before the Feast of Spes, when Gaea plans to have two demigods sacrificed in Athens. She needs their blood—the blood of Olympus—in order to wake. The demigods are having more frequent visions of a terrible battle at Camp Half-Blood. The Roman legion from Camp Jupiter, led by Octavian, is almost within striking distance. Though it is tempting to take the Athena Parthenos to Athens to use as a secret weapon, the friends know that the huge statue belongs back on Long Island, where it "might" be able to stop a war between the two camps. The Athena Parthenos will go west; the Argo II will go east. The gods, still suffering from multiple personality disorder, are useless. How can a handful of young demigods hope to persevere against Gaea's army of powerful giants? As dangerous as it is to head to Athens, they have no other option. They have sacrificed too much already. And if Gaea wakes, it is game over.               

The Blood of Olympus är en av mina mest efterlängtade böcker i år och jag har längtat och väntat på den så himla länge. Det senaste året har verkligen varit en plåga, men jag kan inte fatta att jag nu har läst den sista boken i The Heroes of Olympus. Ingen mer Percy, Annabeth, Leo, Jason, Piper, Hazel, Frank, Nico eller Reyna, och det gör mig så ledsen. Men jag älskade boken så himla mycket och är mycket nöjd med hur det slutade.

Först måste jag säga några saker som jag saknade med boken och som jag tyckte var lite negativt och det är vilka som har PoV. Jag älskar alla karaktärer så det var inte det att jag var ledsen att några karaktärer fick Pov:s utan jag gillade de som hade det och jag älskade att Nico och Reyna fick mer plats. Men jag hade velat ha PoV från antingen Percy eller Annabeth. Det saknades verkligen någonting nu och jag önskar att de hade fått en större plats i boken (men det kan ha att göra med att Percy och Annabeth är två av mina absoluta favoritkaraktärer någonsin!).

Men nu till de positiva sakerna. Som vanligt är handlingen i Riordans böcker fantastiskt och jag älskade även denna. Det är spännande och roligt och jag hade nästan glömt bort hur mycket jag älskar Riordans sätt att skriva på. Det är så roligt att följa med de sju hjältarna plus Nico och Reyna när de förbereder sig inför slutstriden. Och själva slutstriden kanske är det enda jag har att klaga på med handlingen, jag tyckte att det kändes väldigt stressat och jag saknade den där episka striden som var i The Last Olympian. Men annars var den precis lika bra som de tidigare böckerna.

Karaktärerna är helt klart det bästa med de här böckerna och jag älskar de allihop så himla mycket. Percy och Annabeth behöver jag inte ens säga något om för jag avgudar dem så mycket, precis som med Leo. Jag älskar de andra karaktärerna också och jag är så nöjd med karaktärsutvecklingen på de flesta, speciellt på Jason och Piper. Jag är så glad att Nico fick mer tid i den här boken och äntligen fick han PoV. Jag har velat att han skulle få det sen han var med första gången, för jag tycker så mycket om honom. Han har genomgått så mycket och jag älskar hans utveckling. Reyna är också en karaktär som jag tycker mycket om och jag gillar att man får lära känna henne lite bättre.

Som sagt älskar jag den här serien så fruktansvärt mycket och jag är så ledsen att den nu är slut. Det gör mig väldigt ledsen att det inte kommer komma fler böcker om mina favoritkaraktärer. Men jag älskade hur det slutade och ser nu så mycket fram emot att få läsa Rick Riordans nya serie!

4 kommentarer:

 1. Jag har taggat dig! http://bokparadis.blogg.se/2014/november/the-ultimate-book-tag-2.html#comment

  SvaraRadera
 2. Jätte bra recension! Håller verkligen med om allt! Och usch, saknar redan alla karaktärerna jätte mycket </3 Men är samtidigt sjukt taggad på Riodans nya serie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag saknar med karaktärerna så mycket, tur att man kan läsa om böckerna :) Och ja, jag är också så taggad på hans nya serie!!

   Radera