måndag 6 april 2015

En bokbloggares hemliga liv

Jag har blivit taggad av hela tre person att göra den här taggen. Petra, Elin och Anna var alla så snälla och taggade mig, tack så hemskt mycket alla tre! :)

1. Hur länge har du bloggat?
Jag skrev mitt första inlägg den 5 maj 2013, så i nästan två år.

2. Tror du att du kommer att sluta blogga om böcker i framtiden?
Ja, det kommer jag säkert att göra, men det är inget jag planerar att göra inom den närmaste framtiden.

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Alla andra bokbloggare! Jag har träffat så otroligt många fina människor genom min blogg och genom andras bloggar och alla är verkligen så himla snälla!

4. Vad är det värsta med att vara bokbloggare?
Ibland känns bloggen som ett måste och ett krav och det är inte så roligt. Speciellt när jag inte hinner eller orka läsa, eller skriva recensioner. Men mest sitter det i mitt eget huvud och har med lathet att göra, jag prioriterar ofta annat före bloggen (som ni kanske märker emellanåt).

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Nej. Är det en recension har jag alltid titel plus författare och annars är det ofta en book haul eller tagg.

6. Finns det någon bokbloggare du beundrar?
Ja, verkligen! Jag beundrar alla som bloggar om något de är passionerade av, och är det några som är passionerade så är det väl bokbloggare. Men sen har jag ju mina favoriter. Petra på Petras Bokblogg Anna på Boktycke och Lisa på Bladvändaren beundrar jag av olika anledningar, bland annat för att Petra och Anna uppdaterar så flitigt och alltid har så bra saker att säga och Lisa för att hennes blogg var den första jag läste och som introducerade mig till bokbloggarvärlden.

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Vet faktiskt inte. Det är inget jag har funderat på.

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? Tex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Haha rutin? Nej, det har jag ingen. Okej, en kanske jag har (en dålig sådan) och det är att låta böckerna ligga i en halv evighet innan jag skriver recensioner på dem och då har jag glömt bort hälften av vad jag tyckte (jag vet, jag är en hemsk människa). Vet inte varför jag gör så här men det är alltid likadant. Annars skriver jag inläggen när jag hinner och har lust, alltid i mysbyxor, osminkad och med håret i en knut.

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Ibland. Speciellt om jag har låtit boken ligga för länge innan jag tar tag i det, vilket jag just erkänt att det händer rätt ofta. Svårast är böcker som jag tyckte var okej men inte mycket mer, för de har jag oftast inte så mycket att säga om. Är det en bok jag älskar (eller hatar) är det oftast inga problem.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Jag älskar den! Alla är så himla trevliga och snälla och det här kommer att låta så töntigt men när jag först började läsa bokbloggar, och sedan skaffade en själv, så var det lite som att komma hem. Förut hade folk i min närhet skrattat och kollat konstigt på mig när jag var exalterad över något jag läst och ville diskutera det och ingen brydde sig särskilt mycket. Men sedan hittade jag bokbloggarvärlden och helt plötsligt hade jag hur många som helst att diskutera och fangirla med. Bokbloggare är bäst! <3

11. Vilka taggar du för den här taggen?
Nu kommer jag att vara så där tråkig igen men har ingen riktig koll på vilka som gjort den, så jag taggar alla som inte gjort den och vill göra den.

4 kommentarer:

 1. <3 <3!!! Tycker jätte mycket om din blogg också Emma!!! Och vad roligt att höra att min bokblogg var den första du läste :D Kommer du ihåg hur du hittade till min blogg? Skulle vara så spännande att veta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3! Haha ja, det gör jag faktiskt! Jag hade precis läst ut Delirium och kände att jag var tvungen att läsa Pandemonium NU och gick in på adlibris för att se när den skulle komma ut (läste serien på svenska) och med i beskrivningen till Pandemonium stod det ett citat som du hade skrivit i din recension av Delirium och jag vet att jag tänkte: hm, en bokblogg? Det måste jag kolla in. Och sen hittade jag till din fina blogg :D Kommer också ihåg när du började följa mig på twitter haha för det var under Melin-tiden och jag blev så glad när du skrev till mig och vi började diskutera Merlin :D

   Radera
 2. Vad kul att se dina svar, och tack så mycket för dina fina ord! Det gjorde min dag. :) <3!

  SvaraRadera